Reden 1: ROI

Catermonkey is de slimste investering die een cateringbedrijf of grootkeuken kan doen. De ROI (return on investment, rendement) die Catermonkey geeft, is ongeëvenaard. Zowel kleine als grote cateringbedrijven verdienen het maandelijks lidgeld vele malen terug door slimmer in te kopen en vooral door de tijdsbesparing aan administratieve taken die elke week terug komen.

Reden 2: geen contract, geen opstartkosten

Catermonkey doet niet aan contracten en opstartkosten. Onze leden zijn zo tevreden dat ze simpelweg niet weg willen. Zo hebben we een win-win situatie. Wij blijven door ontwikkelen o.b.v. jullie feedback. Catermonkey is voor, maar vooral ook door cateraars.

Reden 3: Voorsprong door ervaring. We weten: dat is mensenwerk

Al 10 jaar zijn wij bezig aan onze catering software, van waaruit in 2019 de laatste versie genaamd Catermonkey is ontstaan. Dat maakt van ons de pioniers in cateringsoftware. Vergelijk het met de iPhone voor smartphones of Tesla voor de elektrische auto. Wij waren eerst, hebben ontwikkeld en geleerd vanuit de praktijk en geven deze voorsprong niet meer uit handen.

Catering is mensenwerk.

Dus ook zitten er achter Catermonkey mensen. Mensen uit zowel de catering- als uit de softwarebranche. Je kunt dus ook rekenen op hulp en support!

Vlak nadat je een account hebt gemaakt, gaan we een persoonlijk gesprek aan en maken we een concreet implementatieplan, én helpen we je met de uitvoering. Zo slaan we spijkers met koppen, en maak je binnen enkele dagen offertes vanaf sjablonen, en ontvang je offerte-aanvragen/bestellingen vanaf je eigen website.

Je mag van ons het beste vanuit zowel Nederland als België verwachten; onze roots liggen in beide landen. Maar we zijn ambitieus en klaar om heel Europa te veroveren met onze nieuwe manier van catering organisatie.

Reden 4: Offerte-aanvragen via je website ontvangen, en supersnel opvolgen met een offerte.

Hoe lang duurt het voor je een aanvraag opgevolgd hebt met een offerte? Soms te lang? We voelen die pijn.

Met onze revolutionaire offerte-indicator-tool die eenvoudig op je bestaande website in te bouwen is krijg jij in je mailbox kant en klare offerte-aanvragen, die je met een paar klikken omzet naar een persoonlijke supersjieke offerte. De klant wil vandaag direct een prijsindicatie zien en zelf online zijn keuze maken. Zit tegenwoordig niet te wachten op persoonlijke vergaderingen met de cateraar.

Onderzoek wijst uit dat potentiele klanten op dezelfde dag contact zoeken met meer cateraars. De cateraar die dan het snelst reageert met een concrete offerte heeft 80% kans om het feest binnen te halen, ongeacht de prijs. éérst is éérst, en dat geeft vertrouwen. Leuke bijkomstigheid: vanaf dan ben je ook ook bevrijd van onmogelijke vragen van klanten; "hoi wij hebben een budget van €8 p.p. en willen…. ☺", en van al dat op en neer mailen.

Snelle opvolging van offerte-aanvraag betekent meer omzet. Punt.

Reden 5: goedkoop - geen kost maar opportuniteit

We zijn de goedkoopste op de markt, met een vanaf prijs € 50,00. Voor de prijs hoef je echt niet te laten.

Zie het als een opportuniteit die je niet mag missen.

Reden 6: een digitaal bedrijf maakt taken overdraagbaar en je zaak verkoopbaar

Alle info om jouw bedrijf draaiende te houden zit vanaf dan niet alleen meer in jouw hoofd, maar op een centraal punt in de applicatie. Dit maakt het een pak makkelijker om de algemene leiding over te geven. Voorgoed, of voor een tijdje. Bijvoorbeeld als je eens op vakantie gaat. En je volgt vanaf elke computer overal ter wereld hoe de zaken staan in jouw bedrijf. Wel even checken of er wifi is ☺.

En: als je bedrijf is gedigitaliseerd is het vele malen meer waard voor een potentiële overnemer. De kandidaat overnemer zal ook veel makkelijker een financiering rond krijgen bij de bank.

Reden 7: inkooplijsten volautomatisch. Zicht op marges, weinig werk, weinig foodwaste.

Gooi je wel eens wat voedsel weg?

Dankzij onze automatische inkooplijsten weet jij in enkele klikken precies wat je dient in te kopen. Voor 1 event/bestelling of voor verschillende bestellingen samen. Dat scheelt veel rekenwerk of Excel gegoochel.

En je ziet het zwart op wit. Je ziet ook je marge van je verkoopprijs t.o.v. je inkoopprijs van je ingredienten.

Gedaan dus om maar 'gewoon genoeg** in te kopen, en daarna een deel in de vuilbak te kieperen. Enkel en alleen dankzij deze functie wordt jouw catering zaak al een pak rendabeler. Sterker, alleen door deze functie verdien je de kosten die je aan ons hebt er al uit.

Reden 8: Personeel (bediening, chauffeurs, chefs te plaatse etc** plannen is niet langer een gedoe.

Personeel inplannen wordt een stuk eenvoudiger en overzichtelijker, dit geeft je de mogelijkheid om meer met flexibele werkkrachten en eventueel minder met vaste medewerkers.Zo behoud je als bedrijf flexibiliteit en maakt het je bedrijf een stuk rendabeler.

Reden 9: Materiaallijsten en paklijsten zorgen dat je niks vergeet mee te nemen

Van elke job genereer jij in 1 klik een materiaallijst. Die bain-marie of die pollepel vergeet je dus niet meer, en dat scheelt weer een half uur op en neer te rijden in tijden van hoge brandstofprijzen.

Reden 10: Catermonkey is bovenal een organisatie tool, die jouw cateringzaak performanter maakt

Catermonkey is dus eigenljk een organisatie tool, die een moderne en flexibele manier biedt om jouw cateringbedrijf, foodtruck, eventbureau, grootkeuken, maaltijdbezorging in alle facetten ondersteunt om te organiseren.

Neem het van ons aan, of beter: probeer het uit en ervaar het zelf. Een klassiek georganiseerd bedrijf heeft geen kans tegen een digitaal georganiseerd cateringbedrijf. De tijdswinst, beter inkoop, betere organisatie, betere en online keuze voor je klant, snelheid van offertes, en lagere boekhoudkosten kan een klassiek georganiseerd bedrijf nooit evenaren tegenover een slimme cateraar.

Daarom, join vandaag nog de club van slimme cateraars. Je grootste concullega’s zijn er waarschijnlijk al mee bezig…