Dit artikel stond origineel op de Gazet van Antwerpen

Maty van Geirt van Fingerfood Truck snelt zijn sectorgenoten te hulp. Cateringbedrijven, event planners, foodtruckers en uitbaters van feestzalen mogen gratis gebruik maken van zijn softwareprogramma Catermonkey zolang de coronacrisis hun omzet bedreigt.

Harde klappen catering- en eventsector

Niet alleen horecaondernemers krijgen deze weken harde klappen te verwerken, ook in de catering- en eventsector slaan de coronamaatregelen genadeloos toe. Maar volgens Maty van Geirt kan deze crisis net het uitgelezen moment zijn om te bouwen aan de toekomst. “Veel cateraars zijn zeven dagen op zeven bezig en gunnen zichzelf nauwelijks de tijd om na te denken hoe ze hun werk beter kunnen organiseren. Ik ben zelf ook van niks begonnen en heb moeilijke tijden meegemaakt. Een paar jaar geleden laste ik noodgedwongen een adempauze in om het volledig digitaal aan te pakken.”

Maty en Marten van Catermonkey stellen hun software gratis ter beschikking tijdens corona crisis

Samen met softwareontwikkelaar Marten Sytema bracht Maty ondertussen Catermonkey op de markt. Het programma helpt cateraars vanaf het opmaken van offertes over de inkopen en personeelsplanning tot het factureren. “Zo wordt er tot 70% administratieve tijd bespaard. De Federale Overheidsdienst Economie riep Catermonkey uit tot winnaar van de campagne Tijd voor digitaal.”

Gratis software

Normaal gezien kost het gebruik van Catermonkey gemiddeld 100 euro per maand. Maty biedt het nu, samen met een basisopleiding, volledig gratis aan tot de situatie normaliseert. “Het grootste probleem bij het invoeren van zo’n nieuw systeem is tijd. Die hebben veel cateraars niet, terwijl Catermonkey net tijd, geld en zorgen bespaart. Ik wil mijn sectorgenoten helpen maar hoop er natuurlijk ook nieuwe klanten aan over te houden.”

Klaarstomen voor betere tijden

Volgens Maty zouden de voordelen van zijn programma, dat al op de markt is in België en Nederland en klaar staat om ook onze buurlanden te veroveren, snel merkbaar zijn. “Ik ben er van overtuigd dat gebruikers dankzij Catermonkey de anderhalve maand aan inkomsten die ze nu mislopen tegen het einde van het jaar gecompenseerd kunnen hebben. Op termijn kan het ook de cateringsector efficiënter laten werken en voor een stuk verduurzamen. We zitten uiteindelijk allemaal in dezelfde schuit. Als cateraar weet ik maar al te goed waarover het gaat.”

Door: Wouter Adriaensen

Nieuwsgierig geworden?

En dan neemt iemand van ons z.s.m. contact met je op