Het was alweer een tijdje geleden dat we in een blog hebben samengevat wat er zoal is verbeterd.

Het is een mix van grote en kleine zaken, waarbij we zoals gewoonlijk weer goed geluisterd hebben naar jullie feedback.

Data import / export

Het importeren van gegevens zoals producten en ingredi├źnten is verbeterd. Voorheen kon dit alleen via CSV files waarbij de kolommen in een bepaalde volgorde moest staan. Dit is verbeterd, en je kunt nu gelijk een Excel bestand kiezen en dan zelf selecteren welke kolommen bij welk Catermonkey-systeemveld horen.

Ook kun je her-importeren, en daarmee eenvoudig in bulk bestaande producten updaten, bijvoorbeeld als je een integrale prijswijziging wilt doorvoeren.

Simpelweg exporteer je je producten, verhoog je je prijzen met bijv. 1%, en dan importeer je die weer.

Maaltijdservice module

Onze maaltijdservice module is op 1 juni 2021 live gegaan! Het bleek een wat grotere klus dan vantevoren gedacht, maar na een extensieve testfase hebben we nu een module waar we trots op zijn. De maaltijdservice module is vooral gericht op dagmaaltijden voor bijvoorbeeld senioren, of scholen, waarbij de bestellingen vaak per week gaan, maar de levering dagelijks of om de dag.

In Catermonkey kun je eenvoudig weekmenu's maken, en senioren deze laten invullen (op papier of online). Via de handige verwerktool verwerk je binnengekomen orders in no-time. Het systeem kan helemaal rekening houden met dieetwensen en speciale wensen. Binnen het klantprofiel kun je dieetwensen en specials instellen, bijvoorbeeld: 'Zout arm dieet', en 'Vlees gesneden'. Bij producten waar dit dan relevant is, wordt dit automatisch op de maaklijsten erbij genoteerd.

Ook kent deze module routelijsten, waarbij je je klanten kunt indelen in een of meerdere routes. Ook is het mogelijk om klanten te groeperen binnen prijslijsten, bijvoorbeeld als je overkoepelende zorginstellingen hebt die speciale maaltijdprijzen hebben.

Verder zijn er voorzieningen voor periodieke facturatie, contantbetalingen, meerprijzen voor dieetwensen, bulkbestellingen (voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, of scholen), en nog veel meer.

Meer info? Stuur ons gerust een e-mail voor een demo!

Productcomponenten

Spaghetti bolognaise bestaat uit twee componenten om te koken: de pasta, en de saus. Dit kun je nu instellen per product. Als je dit doet kun je op maaklijsten indien gewenst een uitsplitsing maken dussen de Pasta en de Saus. Zo zie je hoeveel gram pasta en hoeveel gram saus je moet maken.

Dit is ook te combineren met dieetwensen

Warm en koude leveringen

Lever je een gerecht soms warm en soms koud? Voortvloeiend uit de maaltijdservice module, maar ook vrij te gebruiken in de rest van het systeem;je kunt per bestelregel aangeven of het koud of warm geleverd moet worden (indien relevant), en dan zal de maaklijst dit uitsplitsen.

Koppeling met e-boekhouden

Gebruik je het boekhoudpakket van e-boekhouden.nl? Het is nu mogelijk om facturen te exporteren naar je boekhouding. Handig!

Klantprofiel verbeteringen

Binnen het klantprofiel zie je nu ook diens recente bestellingen, en tevens kun je meer gegevens kwijt. Ook is er een notitie log bijgekomen, vergelijkbaar met de interne opmerkingen die je binnen een bestelling hebt.

Filters en zoeken verbeterd

Er zijn meerdere zoekfilters bijgekomen om nog beter te kunnen zoeken door je bestellingen.

Webshop verbeteringen

De webshop module is veel flexibeler geworden. Zo is een postcodebezorgcheck mogelijk, en kun je diverse instellingen doen zodat bestellingen automatisch binnenkomen op de goede categorie, met de juiste naam, etc.

Snelle product invoer

Wil je snel een batch producten invoeren? Die qua prijs bijv. hetzelfde zijn maar verschillen qua naam?

Er is nu een snelle productinvoer, waar je simpelweg bepaalde velden vast kunt zetten, en dan door te typen en enter te drukken steeds nieuwe kunt toevoegen.

Prijslijsten

Hanteer je bepaalde kortingen voor sommige klanten? Dan kun je deze klanten op een prijslijst zetten en voorzien van een vaste of procentuele korting.

Bestellingen die je maakt, zullen automatisch de klantspecifieke prijs van de prijslijst krijgen.